Světový den bez tabáku

Světový den bez tabáku je každý rok vyhlašován Světovou zdravotnickou organizací a připadá na poslední květnový den, a to již od roku 1987. Letos se tato akce konala v parčíku za radnicí, akci pořádalo Zdravé město Jihlava. Tuto akci navštívili žáci 6.A a 6.B, kteří se aktivně zúčastnili všech připravených preventivních aktivit. Odpovídali mimo jiné na otázky. Co dělají s naším tělem cigarety? Jsou moderní elektronické náhražky neškodné? Jak je to s vaporizací tabáku, nikotinových sáčků či dalších alternativ? Dále mohli naši žáci na této akci vidět, co se po kouření usazuje v plicích, jak vypadají prokouřené lidské orgány. Díky bohatému programu se děti dozvěděly, jaká jsou rizika užívání cigaret a jejich alternativ.

Prakticky si tak doplnily znalosti, které mají ze školy jak z preventivních programů, tak z předmětů, ve kterých tuto problematiku o závislostech probírají. Žáci a žákyně se aktivně zapojili do soutěží na daná témata, vyplňovali kvízy, v nichž se dozvěděli důležité informace na téma Proč si uchovávat svoje zdraví?

 

Na závěr dopoledne jsme uskutečnili v rámci kondičky výstup na Bránu Matky Boží. Děti byly nadšeny z příjemné atmosféry a jako vzpomínku na toto důležité téma si odnášely kromě nezapomenutelných zážitků, také drobné upomínkové předměty.

 

Mgr. Radomíra Machová

 

Fotogalerie zde

 

Přidáno 5. 6. 2024, autor: Kateřina Pisková

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru

Kontakty

Základní škola Jihlava

Křížová 33, příspěvková organizace
Křížová 1367/33
586 01 Jihlava

Datová schránka: 2nmmm7j

Vedení školy:

Ředitelka:
Mgr. Jana Nováková Hotařová
Tel.: 565 598 200
E-mail:  jana.novakova@zskrizova.cz

Zástupkyně ředitelky:
Mgr. Jaroslava Dörrerová
Tel.: 565 598 201
E-mail: jaroslava.dorrerova@zskrizova.cz

 

Ekonomka školy:
Hana Hudecová
Tel.: 565 598 205
E-mail: ekonomka.skoly@zskrizova.cz


Školní jídelna:

Vedoucí školní jídelny: 

Radek Vitouš
Tel.: 565 598 280
E-mail: skolni.jidelna@zskrizova.cz